Vilken helg!!

Jag ska börja med att säga att nu är det nära, utan att ge någon panik, ångest eller hjärtklappning så kan jag meddela att det endast är 24 dagar kvar till premiären!

Jag har ännu en helg varit på besök hemma i Rörön och där var allt sig likt.
Utom en sak.
Alla har väl sina drömmar om att kanske vinna pengar, få resa jorden runt, resa till månen eller vad det än är. Men hur skulle det bli, om alla kunde leva upp till dem? Men i Rörön så finns det en person som gör det. Lever i sin dröm till fullo, Anette Mårtén. Min mamma.
Hon drömmer om glitter. Hon pratar hela tiden om Glitter, om vilka kläder som är klar och inte, vilka nummer som behöver tränas mer på. Det är väl helt okej. Men när man kl 10 en lördag morgon, helt osminkad börjar klä på sig showkläder och provdansar i dessa så börjar jag undra hur det står till. Det var klädesplagg efter klädesplagg, skor efter skor och till och med löshår. Och till varje uppsättning av kläder, skor och hår gick hon in till vardagsrummet och satte på en skiva och sa att hon var tvungen att provdansa i kläderna. Kl 10 på lördag morgon! Någon som känner igen sig, att det går till på samma sätt hemma hos dem?
Tror knappast det.
Men det är min mamma det och hon lever i sin dröm <3Skrivet av dansaren Emelie.

Ps. Man måste ge allt för att det ska bli bra och detta kommer bli super. Missa inte Glitter

Vilka är vi?..


Anette Mårtén
- en sprudlande idéspruta med högtflygande planer
som andra behöver dämpa när det bär iväg.

Renée Eklund
- Gruppens lilla mörka strukturerar upp och skriver ner alla
idéer och beslut för att sedan sätta ihop dem på bästa sätt
med ett leende på läpparna, glimten i ögat och på högsta växel.
Anita Kårwik
-Ett energiknippe med många järn i elden och som lever efter
mottot "ingenting är omöjligt". Med ett gnistrande leende
ser hon till att saker och ting faller på plats.
Åsa Deltin
-Den enda av tjejerna som bor i stan, så hon uträttar
och fixar en massa som inte kan ordnas i Svenstavik.
Med båda fötterna på jorden, ett stort tålamod och sitt glada
skratt är hon ytterligare en av Glitters fyra karaktärer.
Här är det ni INTE får missa!

Våra alldeles egna teaterapor!

Nu glittrar vi!

Nu har det gått två veckor sen sist, vilket betyder att vi nu är två veckor närmare premiären. Dagen då ridån kommer att dras och scenen kommer att bestå av förväntansfulla och nervösa sångare och dansare.

Under helgen som nu passerat så har vi hunnit med två träningar. På lördagen befann vi oss inne i Östersund. Där vi gick igenom alla nummer som vi ännu inte hunnit träna så mycket.
Den 12/9 kom den stora träningen i Vigge. Vilket som vanligt var en rolig dag med många skratt. För skratt är något som inte går att komma ifrån i detta sköna gäng!
Nej då, jag skoja bara, klart vi har kul på våra träningar, men så klart så kan man inte skratta hela tiden. Om vi ska kunna genomföra detta på det absolut bästa sätt så måste man ta saker och ting på allvar också. Genom att peppa varandra, ge varandra positiv och negativ kritik för att både behålla det som var bra och kanske ända på det mindre bra. För då kan vi bli bäst!

(Det kommer även att komma ett litet smakprov senare idag, så missa INTE det!! ;D)

Jag är otroligt nöjd över vad vi dansare har bidragit med och ser fram emot varje nummer vi är med i, alla danser är roliga på sitt sätt. Vi är tre tjejer som har jätteskoj tillsammans och bjuder på oss själva både bakom och på scenen.
Jag menar..... eh... man måste ju fånga ögonblicken ;)
Jag tycker om mina dansflickor <3
Man känner ju själv vad man vill lägga tiden på under träningarna och här har vi ett exempel.
Anette kände att det var tid för att träna in looken, både i profil och framifrån.
Som ni kan se så är även denna träning en gnutta speciell. Men på ett underbart sätt. Det är bara vi i GLITTER som kan framkalla denna stämning och denna glädje.
Nästa gång vi ses har det gått två veckor igen, så nu är det bara att återgå till det vanliga så ses vi snart igen./Dansare Emelie

Hur känns det nu egentligen?

Jaa det ska jag försöka berätta. Jag tror jag kan prata för oss alla fyra tjejer som ligger bakom att denna show blivit möjlig. Nu spökar GLITTER i huvudet näst intill dygnet runt, är det inte showkläder som avhandlas så är det rekvisita, dansnummer, sponsring, hur gör vi bäst reklam, ja just ja, vi måste fota oss och vi måste handla tyger till att göra snyggt kring scenen, eller fixa in extra mikrofonstativ med rund fot. Hinner vi byta hela klädstassen på 30 sekunder eller måste vi ha en minut på oss? vilka ska tackas extra mycket och vem ska säga det, vem ska klä på oss för det hinner vi inte själva? Helt otroligt egentligen men så ser det ut där bakom:)

Att dra igång ett sådant här projekt kräver otroligt mycket utav var och en av oss, och här är vi förstås olika, fyra personligheter som håller i olika trådar, vilket behövs för att allt ska fungera. Sen är det ju även så att hela familjen blir inblandad, det går inte att fixa allt på egen hand utan att be "gubben" och barnen om hjälp.

Att vi sedan har personer som hjälper oss som inte hör till familjen måste vi ge en extra eloge och den jag främst vill nämna nu är vår snickare Sven- Olov. Han har gjort ett kanonjobb åt oss med att bygga helt ny rekvisita som gör att scenen kommer bli jättesnygg. Sen har vi våra sömmerskor Malin och Laila som syr de mest glittriga och snygga kläder man kan tänka sig. Det är underbart att få kliva i vissa stassar och glida ut på scengolvet.

Våra danstjejer gör ett otroligt jobb med att sätta danser till nästan alla våra nummer, och på våra träningar nu så njuter vi av att titta på dem där de både svävar och flyger fram över scenen. Vår kör och våra musiker kämpar på att sätta allt som vi hittat på åt dem, även om det kanske inte alltid är det de helst vill sjunga och spela:) Men vi är otroligt tacksamma för att de ställer upp och jobbar med oss.

Sen har vi även i år förmånen att få jobba med Berit och Henric vilket gör att vi får en härlig blandning av olika personligheter och kunskap i gruppen. Henric är allas vår clown som vi absolut inte vill vara utan, det han tillför är skratt utöver det vanliga med sin ofantligt sköna humor och charmerande personlighet.

Jag hoppas ni alla därute förstår att Glitter är något vi brinner stort för. Vi ser enormt mycket fram emot att få bjuda er på denna höstshow som bygger på ett svenskt tema med allt från schlager, melodifestival, visor och annat. Vi hoppas vi fått ihop en mix som ska tilltala er som kommer för att se oss.

Med dessa ord hälsar vi er Hjärtligt Välkomna till Glitters Premiär 22 oktober i Vigge!

Vid pennan denna gång/ Anette MårténGlitter- Anette, Anita, Renée och Åsa


Premiär för GLITTER! 22 oktober KL 19,00 I Vigge

Ytterligare showdatum:

23 oktober
29 oktober
30 oktober
6 november

Alla kvällar kl 19,00 i Vigge bygdegård

Biljetter finns att köpa hos Svensta´s Tyg & Garn i Svenstavik
från den 20 september


Våra egna dansare

Våra dansare är inte bara duktiga, de är jäkligt snygga också, kolla bara in denna bild ;)
Från vänster : Ida Mårtén, Emelie Mårtén
Sittande : Cazandra Bergkvist


Så om ni ville se mer av detta så har ni nu ännu en anledning till att komma på en av våra shower :D

RSS 2.0